Wonen aan de groene loper fase 1a

Maastricht - Maastricht
Actueel aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

Knooppunt Kruisdonk wordt zo aangelegd, dat alle verkeersbewegingen mogelijk zijn. U rijdt straks makkelijk van de A2 naar de A79 en vice versa. Bestemmingsverkeer richting Rothem en Amby wordt mogelijk. Net als de ontsluiting van de Beatrixhaven. Het is een optimale oplossing, waarbij de A2 de hoofdroute is. Knooppunt Kruisdonk krijgt een groene uitstraling. Het gebied past daardoor prima in de landelijke omgeving.

Bedrijventerrein Beatrixhaven is het grootste bedrijventerrein van Maastricht. Het moet daarom goed toegankelijk zijn. U bereikt Beatrixhaven straks vanaf de A2 en de A79 via een nieuwe verbindingsweg. De weg komt hoger dan de omgeving te liggen, op een dijk, en wordt deels verpakt als groen lint. Verschillende ecologische verbindingen onder en boven de weg zorgen ervoor dat de Kamsalamander en andere diersoorten hun leefomgeving behouden.

De Landgoederenzone, even ten noorden van Maastricht, is van grote ecologische, cultuurhistorische en landschappelijke waarde. De Landgoederenzone wordt met de rest van de stad verbonden via de Groene Loper: een recreatief lint van tweeduizend Lindebomen dat door de stad slingert. Hier kunt u straks naar hartenlust fietsen en wandelen. De oude beeklopen van de Kanjel en de Fontein en Tapgraaf worden in ere hersteld. Ten noorden van Nazareth komt een plas-draszone. Hier wordt bij hoog water of bij hevige regenval water opgevangen.

Het verkeer verdwijnt straks tussen de Geusselt en het Europaplein ongeveer 2,3 kilometer onder de grond. De hoeveelheid voertuigen bovengronds neemt daardoor met maar liefst 80% af. De tunnel krijgt vier aparte tunnelbuizen, elk met twee rijstroken. De onderste twee buizen zijn voor het doorgaand verkeer. De bovenste twee voor het regionale- en bestemmingsverkeer. Gescheiden tunnelbuizen hebben veel voordelen: de capaciteit is groter en er zijn meer mogelijkheden voor onderhoud en beheer. De tunnel wordt gebouwd met beproefde bouwtechnieken en voldoet aan een streng pakket veiligheidsmaatregelen.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Wonen aan de groene loper fase 1a
Koopwoningen
75
Huurwoningen
45
Type woningen
Overig

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Maastricht.

Aanmelden