Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Voor welke vloer kies jij in je nieuwbouwhuis?

Het wordt steeds moeilijker om een huis te kopen die aansluit op jouw budget en woonwensen. Daarom zijn er in de regio van Maastricht 6 nieuwbouwprojecten opgestart. Wanneer je een nieuwbouwhuis koopt betekent dit vaak dat het huis van binnen nog helemaal leeg is en ingericht moet worden. Bij de inrichting van je huis begin je meestal met de muren en de vloer. En dit is waar dit blog over gaat! In dit blog lees je meer over welke verschillende soorten vloeren er zijn en wat de voordelen zijn per vloer!

Is de PVC vloer iets voor jou?

De pvc-vloer is een van de vele soorten vloeren waar je op het moment veel van hoort. De pvc vloeren zijn in veel huishoudens niet meer weg te denken en zijn momenteel ontzettend populair. Een pvc-vloer is een vloer gemaakt van hard kunststof en past bij iedere interieurstijl. De vloer is er in vele verschillende uitvoeringen, denk aan een houtlook vloer, betonlook vloer of heb je hem het liefst stralend wit? De pvc-vloer heeft vele voordelen, zo heeft hij een hoge kwaliteit voor een relatief lage prijs, is hij makkelijk schoon te maken en dus onderhoudsarm en gaat de vloer lang mee door de verschillende kunststoflagen. De pvc-vloer kent vele voordelen, is ontzettend praktisch en biedt garantie voor warmte en comfortabel wonen. Ben jij al overgehaald?   

Ga je liever voor stoer?

Eigenlijk iedere vloer past bij een nieuwbouwhuis, het voordeel van nieuwbouw is namelijk dat je het nog naar je eigen smaak kan inrichten. Misschien is een betonvloer wel iets wat meer bij je past dan een pvc-vloer. Ook deze vloer is tegenwoordig enorm trendy en in trek bij mensen die net een nieuw huis hebben gekocht. De betonvloer zorgt voor een moderne basis in je huis en zorgt tegelijkertijd voor een industriële uitstraling. De betonvloer is door de waterdichte materialen onderhoudsvrij, heeft een hoge belastbaarheid en door haar vochtbestendigheid geschikt in combinatie met vloerverwarming. Het grote verschil tussen een gietvloer en een pvc-vloer is de investering. De betonvloer is in aanschaf een stuk duurder, maar zal na een aantal jaar in verhouding weer een stuk goedkoper zijn!

Kies je voor oud en vertrouwd?

Ondanks de vele nieuwe mogelijkheden die zich aanbieden op de markt blijft een laminaatvloer ook ontzettend populair. Laminaat is niet voor niets al die jaren al enorm populair. Laminaat heeft inmiddels een enorm bekende naam ontwikkeld en heeft ook haar voordelen. Zo is het gemakkelijk te plaatsen, gaat het jarenlang mee en is het ook nog eens gemakkelijk in onderhoud. Laminaat wordt in de basis vaak van hout gemaakt, wat ervoor zorgt dat het laminaat in veel verschillende designs wordt aangeboden. Je kan bijvoorbeeld voor onbehandeld hout kiezen wat je interieur stoer doet overkomen, maar je kan ook voor de klassieke donker houten vloer kiezen.


De keuze is aan jou

Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn wat betreft een vloer, zal de keuze niet makkelijk zijn welke vloer perfect past bij jouw nieuwbouwhuis. Het is goed om in je achterhoofd te houden wat voor budget je voor een vloer hebt en wat er goed bij je interieur zal passen. Door bijvoorbeeld moodboards op Pinterest kan je kijken wat het mooiste aansluit bij de meubels en belichting in je huis. Heb jij de keuze inmiddels al gemaakt?  

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Maastricht.

Aanmelden